Krémes hasábtorta

Krémes hasábtorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 db citrom reszel héja

A vaníliás krémhez:

  • 4,5 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 ek. cukor

A tejszínes krémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak habfixáló

A meggyes krémhez:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 tasak zselatin fix

A grillázshoz:

  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • pici olaj

Elkészítés:

A tésztához a fehérjét felverjük 1 ek. cukorral, csipet csóval.

A sárgákat kikeverjük a maradék cukorral, olvasztott margarinnal, reszelt citromhéjjal, 4 perc alatt, majd összedolgozzuk liszttel, beleforgatjuk a fehérjehabot.

Alufóliás tepsibe simítva 180 fokon sütjük 12 percet és kihűlve 3 lapra szeljük.

A vaníliás pudingot cukros tejben főzzük meg, a tejszínt habfixálóval és vaníliás cukorral verjük fel.

A grillázshoz a cukrot karamellizáljuk, diót keverünk bele és olajos lapra simítjuk, olajos sodrófával nyújtjuk, felkockázzuk és ha megdermedt, akkor ledaráljuk.

Késsel felkockázzuk, hagyjuk kihűlni és megdermedni, majd durvára ledaráljuk.

A meggybefőtt levének a felét zselatin fix-szel hűtőbe rakjuk.

Az alsó lapot a vaníliás puding harmadával kenjük, közepére megy a meggyes zselé felé, széleire a tejszín harmada, aztán grillázzsal szórjuk.

A második lap is hasonlóan készül, csak a zselé megy a széleire, közepére a tejszín.

A harmadik lappal lefedjük, maradék krémekkel kenjük, tejszínnel bevonjuk a torta oldalát és meggyszemekkel, grilázzsal díszítjük.

Neked ajánljuk