Krémes Eclair fánk

Krémes Eclair fánk

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A fánkhoz:

  • 10 dkg zsír
  • 6 tojás
  • 5 ek. liszt
  • 1 ek. cukor
  • 2 dl víz

A krémhez:

  • 12,5 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 4 ek. cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tasak csokoládés pudingpor

A tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés:

A tésztának felforralom a zsírt, cukrot, vízzel felöntve, majd ha forr, a liszttel szórom és kavarom, hogy elváljon az edény falától. Ekkor leveszem a tűzről és a tojásokkal egyenként jól elkeverem. Sütőpapírral borított tepsibe nyomkodunk belőle halmokat, nyomózsák segítségével. 220 fokon vizet gőzölök a sütőben, majd 180 fokon sütöm a fánkokat, 20 percig (sütőajtót ne nyissuk ki közben). Miután kész és meghűlt, elfelezzük a fánkokat.

A krémhez kikeverem a pudingot, kis tejjel és 2 ek. cukorral, majd belerakom 2,5 dl tejbe és a margarin fele is mehet bele, utána sűrű krémmé főzöm. A csokoládés pudingot hasonlóan készítem el a maradék hozzávalókból, majd kihűtöm mind a kettőt. Habzsákba töltve, a fánkokba adagolom. Olvasztott csokoládéval díszíthetem a süteményem.

Neked ajánljuk