Krémes diótorta

Krémes diótorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • 8 ek. cukor
  • 8 ek. dió
  • 5 ek. zsemlemorzsa
  • 2 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 0,5 dl víz
  • 2 ek. rum

Elkészítés:

Tojásokat cukorral, vanílás cukorral habosra keverjük és kanalanként a diót, illetve a zsemlemorzsát beleszórjuk. Ezt a tésztát felvágjuk 3 részre. A tortaformát kikenjük, kör alakú sütőpapírral béleljük az alját és utána megsütjük benne a 3 tortalapot és ha kész, akkor lehúzzuk a sütőpapírt.

A krémhez cukrot és margarint habosra keverünk, majd vaníliás cukrot, vizet, rumot belerakunk és a diót belekanalazzuk. A krémmel megkenem a 3 tortalap tetejét és összeállítva a tortát, 1-2 órára hűtőbe rakjuk.

Neked ajánljuk