Krémes-diós tésztacső

Krémes-diós tésztacső

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg porcukor
  • 19 dkg durvára őrölt dió
  • 4 db tojásfehérje
  • 7 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

  • 30 dkg mascarpone
  • 3 ek. brandy
  • 2 dkg cukor

Elkészítés:

Kikeverem a cukrot, tojásfehérjét és összedolgozom liszttel, amivel 5 perc alatt habosra verem.

Mehet bele az olvasztott vaj, vaníliás cukor, dió és 2 órát hűtöm.

A krémhez a mascarponét, cukorral, brandyvel keverem, amit szintén hűtőbe rakok.

A tésztából 10 centis, vékony körlapokat teszek sütőpapíros tepsibe.

180 fokon sütöm őket 8-10 percig és melegen feltekerem (pl. fakanál nyelével).

Kihűlve megtöltöm a csöveket krémmel.

Neked ajánljuk