Krémes csokoládétorta

Krémes csokoládétorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

  • Hozzávalók
  • kb. 8 szelethez:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg vaj + a formához
  • 25 dkg barna cukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • a díszítéshez:
  • csokoládéforgács
  • a krémhez: 
  • 1 filter fekete tea
  • 10 dkg barna cukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg krémsajt 

Elkészítés:

A krémhez a teafiltert felöntjük 1 dl vízzel, felforraljuk, majd további 5 percig gyöngyöztetjük, ezután leszűrjük. Az átszűrt főzetet visszaöntjük az edénybe a cukorral együtt, és sűrű sziruppá főzzük.

Ha kihűlt a szirup, a krémhez habosra keverünk 10 dkg vajat a porcukorral, és kanalanként belekeverjük a fűszeres szirupot, amíg selymes lesz. Végül hozzáadjuk a krémsajtot. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

A tortaformát kikenjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztához az étcsokoládé felét felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztet, a mandulalisztet, a kakaóport, a sütőport és egy csipet sót. Alaposan kikeverjük, majd hozzácsurgatjuk a tejet és az olvasztott csokoládét. A masszát a tortaformába öntjük, és a sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a sütemény. A sütőből kivéve a formában pihentetjük 5 percig, ezután sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt tésztát két lapra vágjuk, majd betöltjük a krémmel. A maradék étcsokoládét felolvasztjuk vízgőz felett a maradék vajjal együtt, amíg selymes, fényes lesz. A torta tetejére csurgatjuk, és a csokoládéforgáccsal díszítjük.

Neked ajánljuk