Krémes cseresznyés sütemény

Krémes cseresznyés sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 35 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 tasak sütőpor
  • 30 dkg cseresznye magozva
  • a krémhez:
  • 3 dl tej
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • a tetejére:
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • a díszítéshez:
  • 5 dkg csokiforgács
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 35 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 tasak sütőpor
  • 30 dkg cseresznye magozva
  • 3 dl tej
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg csokiforgács

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, hozzáadjuk a tejet és az étolajat is. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyik adagba belekeverjük a kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fehér tésztát, majd erre kerül a kakaós.

A cseresznyét lecsöpögtetjük és eloszlatjuk a sütemény tetején, kicsit bele is nyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

A tejet, a cukrot és a pudingport egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd kihűtjük.

A habot felverjük, és mikor a puding kihűlt, hozzáadjuk. A megsült, kihűlt piskóta tetején eloszlatjuk, majd hűtőbe tesszük 15 percre.

A csokoládét felolvasztjuk és a habot is felverjük, a kihűtött csokoládét belekeverjük és óvatosan eloszlatjuk a krém tetején. Csokoládé reszelékkel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!