Kráter süti, avagy pudingos, tejfölös kedvenc

Kráter süti, avagy pudingos, tejfölös kedvenc
Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 db közepes tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • a pudinghoz:
  • 9 dl tej
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag pudingpor (lehet, csak vanília, de van, aki két színű pudingport használ vaníliát, puncsot is)
  • a tetejére:
  • 2 kis pohár tejföl (2 x 125 g)
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 db közepes tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 9 dl tej
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag pudingpor (lehet, csak vanília, de van, aki két színű pudingport használ vaníliát, puncsot is)
  • 250 g tejföl
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásfehérjét felverjük. Az öt tojás sárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral kevert lisztet, a kakaót, és óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásokat, a végén összeforgatjuk.

Lisztezett, esetleg sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát, majd a közben, a tasakon lévő használati utasítás szerint felfőzött pudingot is vizes kanállal elosszuk rajta. (Ezért hívják kráter sütinek, mert a sütés során, puding kráterek keletkeznek, és ha felvágjuk a sütit, nagyon szép lesz a többszínű végeredmény.)
A sütit 180 fokon sütjük, de nem árt elvégezni a tűpróbát sem.

Mikor kivettük a sütőből, kicsit pihentetjük, hűtünk rajta, majd a tejföllel elkevert porcukros, vaníliás cukros masszát egyenletesen a tetejére simítjuk.

Megjegyzés:

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!