Kozáksapka (hólabda)

Kozáksapka (hólabda)

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál meleg víz
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 csomag vaníliás cukor

A mázhoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj

Valamint:

  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A cukrot, a lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd fokozatosan a felvert tojásokhoz adjuk.

A tésztát tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 25-30 perd) sütjük.

A krémhez a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot kevés tejjel elkeverjük, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet, és sűrű krémet főzünk belőle.

Amikor a krém kihűlt, hozzákeverjük a margarint. (Simább lesz a krém, ha gépi habverővel is keverjük.)

Ha kihűlt a piskóta, 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk, közepét és oldalát megkenjük krémmel, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Végül a tetejét csoki mázzal bevonjuk. A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd jól összekeverjük. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megkeményedjen.

Hasonló receptek