Kozák sapka

Kozák sapka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 8 ek. víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek. kakaó

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 4 ek. liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kókuszreszelék
  • tortabevonó

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukor egyharmadával habosra keverjük, a fehérjét a maradék cukorral krémes habbá verjük. A sárgára rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát és összekeverjük. Ezután a többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de ne teljesen simára, nehogy összetörjön a hab.

Két részletben rászórjuk az átszitált liszt, kakaó és sütőpor keverékét, majd óvatosan a habba keverjük. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt kb. 32 x 35cm-es tepsibe öntjük és elsimítjuk. Az előmelegített sütőbe téve

A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, lehűtjük. A margarint a cukrokkal és a rumaromával habosra keverjük. A két masszát összekeverjük.

A kihűlt piskótát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, kívülről bevonjuk. Kókuszreszelékbe forgatjuk, majd a felolvasztott tortabevonóval megkenjük a tetejét. Készülhet tortaként – ez esetben egy nagyobb kapcsos tortaformában sütjük meg, majd ugyanúgy töltjük, és meghempergetjük, mint kisebb testvéreit.

Hasonló receptek