Kozák sapka glutén- és tejmentesen

Kozák sapka glutén- és tejmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db L-es tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 púpos evőkanál cicás kakaópor
  • a krémhez:
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál rizsliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 15 dkg margarin
  • kókuszreszelék
  • a tetejére:
  • csokimáz
  • 4 db L-es tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 1 púpos evőkanál cicás kakaópor
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál rizsliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor
  • 15 dkg margarin
  • kókuszreszelék
  • csokimáz

Elkészítés:

4 tojásos csokis piskótát sütünk: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és késhegynyi szódabikarbónával kézimixerrel jól kikeverünk, majd hozzáadjuk a rizslisztet és a kakaóport. Fakanállal jól elkeverjük, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét (a második felét óvatos mozdulatokkal forgatjuk bele, hogy ne törjön össze a hab).

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 160 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet, vaníliás cukrot, majd megfőzzük és hozzákeverjük a margarint, és ízlés szerint édesítjük.

Ha megsült a piskóta, kerek formával kiszaggatjuk, majd a köröket félbe vágjuk, betöltjük és bevonjuk a krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

A tetejére csokimázat kenünk.

Megjegyzés:

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!