Elkészítés:
A tésztát két részletben sütjük ki (lehet egyben is) – a hozzávalókat elfelezzük.
A tojást szétválasztjuk, a sárgáját vízzel jól elkeverjük, a fehérjét cukorral keményre verjük, majd apránként beleöntjük a sárgáját. (Ekkor, ha géppel dolgozunk, vegyük lejjebb a fordulatot.)
A lisztet összekeverjük a kakaóval, sütőporral és több részletben lágyan belekeverjük a masszába.
A tészta masszát egy sütőpapírral bélelt 36x27 cm-es tepsibe simítjuk. 180 fokon készre sütjük. Ezt még egyszer megismételjük.
A megsütött tésztát még melegen pogácsa szaggatóval (kb. 4,5 cm-es) kiszaggatjuk. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A tejben a lisztet simára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. Kihűtjük, közben sokszor keverjük, hogy ne legyen bőrös a teteje.
A margarint vagy a vajat porcukorral, vaníliás cukorral jól kihabosítjuk, majd a kihűlt krémmel összekeverjük. Az egyik korongnak a tetejét lekenjük krémmel, majd ráhelyezünk egy másik korongot. Az oldalát is körbe kenjük a krémmel, majd beleforgatjuk kókuszreszelékbe.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokit az olajjal, majd minden sütemény tetejére csorgatunk belőle.
Megjegyzés:
A receptet Kiss Imréné küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Karácsonyi ételek
,
Húsvéti ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Csokis receptek