Kozák sapka

Kozák sapka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 8 ek. víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek. kakaó
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 4 ek. liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kókuszreszelék
  • tortabevonó
  • 8 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 8 ek. víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek. kakaó
  • 4 dl tej
  • 4 ek. liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kókuszreszelék
  • tortabevonó

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukor egyharmadával habosra keverjük, a fehérjét a maradék cukorral krémes habbá verjük. A sárgára rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát és összekeverjük. Ezután a többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de ne teljesen simára, nehogy összetörjön a hab.

Két részletben rászórjuk az átszitált liszt, kakaó és sütőpor keverékét, majd óvatosan a habba keverjük.
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt kb. 32 x 35cm-es tepsibe öntjük és elsimítjuk. Az előmelegített sütőbe téve

A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, lehűtjük. A margarint a cukrokkal és a rumaromával habosra keverjük. A két masszát összekeverjük.

A kihűlt piskótát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, kívülről bevonjuk. Kókuszreszelékbe forgatjuk, majd a felolvasztott tortabevonóval megkenjük a tetejét.
Készülhet tortaként – ez esetben egy nagyobb kapcsos tortaformában sütjük meg, majd ugyanúgy töltjük, és meghempergetjük, mint kisebb testvéreit.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti