Kovászos uborka

Kovászos uborka

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 2,50 kg közepes nagyságú uborka
  • 1 csokor kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál só
  • 2 szelet kovászos kenyér

Elkészítés:

Veszünk egy 5 l üveget, az aljára rakjuk a megmosott kaprot, a megtisztított fokhagyma gerezdeket.

Az uborkát megmossuk, a két végét levágjuk, majd négy felé vágjuk, de nem végig.

Sorba rakjuk az üvegbe, majd ha megtelt az üveg, félig felöntjük forró vízzel, majd rászórjuk a sót, és rátesszük a két szelet kenyeret. Ezután teljesen teleöntjük az üveget forró vízzel.

Az üveg száját alufóliával befedjük, meleg napsütéses helyre kirakjuk (például az ablakba). Tányért teszünk az üveg alá, mert amikor elkezd forrni, akkor kifolyhat a víz.

Három napig érleljük, majd levesszük a kenyeret, az uborkát zárható tálba kiszedjük, és hűtőben tároljuk, akár egy hétig is eláll.

Neked ajánljuk