Kovászos uborka másként

Kovászos uborka másként

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 csokor kapor
  • 2 kg uborka
  • 1 nagyobb krumpli
  • 2 evőkanál só
  • aki szereti, tehet 2-3 gerezd fokhagymát is bele

Elkészítés:

Az uborkák két végét levágjuk, majd négybe vágjuk, de nem vágjuk vébgig. Egy 5 l-es üveg aljára tesszük a kaprot, beletesszük az uborkákat, felöntjük forró vízzel, rászórjuk a sót, és egy megtisztított, hosszában fél centis csíkokra vágott krumplit körben elosztunk az üvegben.

Alufóliával lezárjuk az üveg száját, majd három napig meleg napos helyen érleljük az uborkát.

Ízben is sokkal jobb, mintha kenyérrel savanyítanánk, de így a leve is tiszta marad, nem lesz zavaros. Érdemes kipróbálni.

Neked ajánljuk