Kovászos uborka

Kovászos uborka
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 literes üveghez
  • 2,5 kg uborka
  • 5 evőkanál só
  • víz
  • 1 csokor kapor
  • 1 db nagyméretű burgonya
  • 5 literes üveghez
  • 2,5 kg uborka
  • 5 evőkanál
  • víz
  • 1 csokor kapor
  • 1 db nagyméretű burgonya

Elkészítés:

Az uborkákat jól megmossuk, mindkét végét levágjuk, majd bevágjuk, de
úgy, hogy ne essen szét.

Az üveget megmossuk, aljára rakjuk a megmosott kaprot, majd rárakjuk az uborkákat, a tetejére egy nagy meghámozott, felszeletelt burgonyát teszünk és ráöntjük a már feloldott sós vizet, letakarjuk, majd a napra tesszük.

2-3 nap múlva átszedjük másik edénybe, rászűrjük a levét, majd hűtőben tárolva fogyasztjuk.

Finom ropogós lesz az uborkánk.

Ezzel az eljárással télire is rakhatunk el kovászos uborkát, amikor a napról behozzuk, kisebb üvegekbe rakjuk az uborkát, majd rászűrjük a levét pici nátrium benzoátot teszünk a tetejére, lezárjuk és a polcra tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!