Kötött galuskaleves

Kötött galuskaleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 liter víz
  • 3 db burgonya
  • olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • pirospaprika

Elkészítés:

Elkészítés: A tojásból, a lisztből és kevés sóból tésztát gyúrunk, amit vékonyra nyújtunk.

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd forró olajon megdinszteljük, és a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. A paprikás hagymát a tésztán egyenletesen eloszlatjuk, majd megszórjuk kevés ételízesítővel. A tésztát vékonyan feltekerjük, majd kis darabokat vágunk belőle, amikre görcsöt kötünk.

A vizet feltesszük főni, amit sóval, borssal és pici ételízesítővel ízesítünk. Beletesszük a felkockázottt burgonyát, és amikor az félig megfőtt, beletesszük a kötött galuskákat.

Ha a tészta és a burgonya is puhára főtt, a leves elkészült, tálalhatjuk.

Neked ajánljuk