Koszorú alakú vaníliás linzer

Koszorú alakú vaníliás linzer

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • reszelt citromhéj
  • 1/2 citrom leve

A habos-lekváros krémhez:

  • 1 db tojásfehérje
  • 1 ek lekvár
  • 2 ek porcukor

Elkészítés:

Elkészítés: A lisztet összekeverem a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadom a vajat. Ezután öszemorzsolom.

Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverem a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadom a citromlevet és az egész tojást. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát.

Az összegyúrt tésztát ezután alaposan belisztezett felületen kinyújtom kb. 0,5 cm vastagra, majd ízlés szerinti kiszúróval kiszúrom a koszorúkat.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd ráhelyezem a kiszúrt tésztát. Behelyezem az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt világos zsemleszínűre sütöm.

A sütőből kivéve a rácsra helyezem a megsült koszorúkat, majd kihűtöm teljesen.

A tojásfehérjét elkezdem habbá verni, majd először hozzáadom kanalanként a porcukrot. Amikor már majdnem teljesen kemény a hab, hozzákanalazom a lekvárt, majd 1-2 percig még verem tovább a habot, hogy teljesen sima állagú legyen.

A teljesen kihűlt, teli tésztára teszek egy kiskanál lekváros habot, majd ráhelyezem a kilyukasztott tésztát, és óvatosan egy kicsit összenyomom. Ezután megszórom a tetejét ízlés szerint porcukorral.

Neked ajánljuk