Kossuth kifli

Kossuth kifli

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

16 darabhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg dióbél
  • 1 evőkanál porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy kb. 20 x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztben elkeverjük a sütőport. A szobahőmérsékletű vajat a tojások sárgájával és a cukrokkal habosra keverjük, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.

A diót durvára vágjuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, megszórjuk a dióval és a maradék 2 ek. cukorral. A sütőben 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük! A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.

A tésztából kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy borospohárral holdakat szaggatunk. A köröket mindig „kettévágjuk”, hogy hold formájúak legyenek. Porcukorral vékonyan meghintve kínáljuk.

Neked ajánljuk