Kossuth kifli

Kossuth kifli

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • *

a tetejére:

  • 100 g darált dió
  • kb. 60 g porcukor (ízlés szerint)

Elkészítés:

A sütőt 160 C fokra előmelegítjük, a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojásos masszába, vigyázva, hogy a hab nehogy összetörjön.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a sütőporos lisztet hozzászitáljuk a tojásos masszához és óvatosan elkeverjük.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszát. A tetejét ízlés szerint. megszórjuk darált dióval vagy durvára vágott mandulával. Közepesnél kicsit erősebb tűzön kb. 30 perc alatt megsütjük.

Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat (kifliket) szaggatunk belőle.

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk