Kossuth kenyér

Kossuth kenyér
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 6 dkg durvára vágott dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 14 dkg finomliszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 3 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 6 dkg durvára vágott dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 14 dkg finomliszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a fahéjat, a citrom reszelt héját és a kakaóport, majd az egészet összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és könnyedén hozzákeverjük az aprított diót is.

A tésztát olajjal kikent, morzsával megszórt őzgerincformába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen, tűpróbáig sütjük.

Amikor elkészült, kivesszük és hagyjuk lehűlni, porcukorral meghintjük, hidegen szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!