Körtés pulykamell salátával

Körtés pulykamell salátával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 4 nagy szelet pulykamellfilé
  • 1 nagy körte
  • 10 dkg gorgonzola vagy márványsajt
  • 8 vékony szelet bacon
  • 1 marék dióbél
  • 1 csomag vegyes zöld saláta
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 nagy szelet pulykamellfilé
  • 1 nagy körte
  • 10 dkg gorgonzola vagy márványsajt
  • 8 vékony szelet bacon
  • 1 marék dióbél
  • 1 csomag vegyes zöld saláta
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, kiklopfoljuk és megsózzuk mindkét oldalát. A körtét meghámozzuk és lereszeljük. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük.
A húst kiterítjük, egyenletesen rászórjuk a körtét, tördelünk rá sajtot és feltekerjük. Baconnel körbetekerjük és kötözővel jól átkötjük. Üvegtálba helyezzük és lefedve a sütőben 30 percig sütjük. Ezt követően a hőmérsékletet felemeljük 180 °C-ra és további 10 percig sütjük.
A diót bevonatos, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. A salátát tálba helyezzük. Az olajat a citromlével összekeverjük és a salátára öntjük, összeforgatjuk, majd megszórjuk a dióval. A megsült, kicsit pihentetett húst kettévágjuk és a salátával tálaljuk. Hidegen is nagyon finom.

Megjegyzés:

Recept-fotó: Terei-Vigh Kriszti

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti