Körtés-kéksajtos rizottó

Körtés-kéksajtos rizottó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 l zöldségleves
  • 2 zöld héjú körte
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg rizottó rizs
  • 2 dl fehérbor
  • 1 evőkanál vaj
  • 20 dkg márványsajt
  • 15 dkg pirított, vagdalt dió
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 1 l zöldségleves
  • 2 zöld héjú körte
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg rizottó rizs
  • 2 dl fehérbor
  • 1 evőkanál vaj
  • 20 dkg márványsajt
  • 15 dkg pirított, vagdalt dió
  • 1 marék friss petrezselyem

Elkészítés:

Fontos, hogy változatosan étkezzünk! Éppen ezért próbáljuk ki a következő új receptet! Különleges és egészséges!

Felmelegítjük az alaplevet, és hagyjuk gyöngyözni. A körtét megmossuk, kimagozzuk, kis kockákra daraboljuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

Közepes méretű edényben felmelegítjük az olajat, majd rászórjuk a hagymát, és megdinszteljük. Ezután beletesszük a körte felét, és jól megpirítjuk (kb. 3-4 perc). Ezután hozzáadjuk a rizst, és jól elkeverjük. Ráöntjük a fehérbort, megvárjuk, amíg a rizs beszívja, majd hozzáadunk egy merőkanál alaplét, és megvárjuk, amíg a rizs azt is beszívja. Ezt addig ismételjük, amíg a lé elfogy.

Gyakran kavargatjuk, a lángot fokozatosan csökkentjük, hogy ne égjen le. Akkor van kész a risotto, amikor a rizsszemek teljesen fehérek, kívül puhák, de belül még keményebbek (al dente).

Ekkor beletesszük a vajat, rámorzsoljuk a márványsajtot, összekeverjük, lehúzzuk a tűzről, és lefedve kb. 5 percig pihentetjük.
A maradék körtével, pirított dióval, frissen őrölt borssal, felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.