Elkészítés:
A fagyasztott leveles tésztát hagyjuk kiengedni vagy a frisset a csomagon olvasható utasítás szerint előkészítjük, lisztezett deszkára terítjük és 2-3 mm vastagra kinyújtjuk.
A mazsolát megmossuk, beáztatjuk, majd leszűrjük, és összevagdaltjuk. A körtéket meghámozzuk, húsukat gorombára lereszeljük. Összekeverjük a dióval, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Elterítjük a tésztán a tölteléket, de a szélét körben 1 cm-en üresen hagyjuk. Ezt lekenjük a felvert tojással. A tésztát feltekerjük úgy, hogy végül a tojással lekent szél legyen alul, majd éles késsel 1 cm-es szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A tésztákat a lemezre fektetjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütőből kivéve pihentetjük 5 percig, majd porcukrozzuk és tálaljuk.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti