Körtés-diós csiga

Körtés-diós csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 18 darabhoz:
  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 evőkanál mazsola
  • 15 dkg körte
  • 5 dkg pörkölt darált dióbél
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás a kenéshez
  • *
  • a tálaláshoz:
  • porcukor
  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 evőkanál mazsola
  • 15 dkg körte
  • 5 dkg pörkölt darált dióbél
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tojás a kenéshez
  • porcukor

Elkészítés:

A fagyasztott leveles tésztát hagyjuk kiengedni vagy a frisset a csomagon olvasható utasítás szerint előkészítjük, lisztezett deszkára terítjük és 2-3 mm vastagra kinyújtjuk.

A mazsolát megmossuk, beáztatjuk, majd leszűrjük, és összevagdaltjuk. A körtéket meghámozzuk, húsukat gorombára lereszeljük. Összekeverjük a dióval, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Elterítjük a tésztán a tölteléket, de a szélét körben 1 cm-en üresen hagyjuk. Ezt lekenjük a felvert tojással. A tésztát feltekerjük úgy, hogy végül a tojással lekent szél legyen alul, majd éles késsel 1 cm-es szeletekre vágjuk.

Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A tésztákat a lemezre fektetjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütőből kivéve pihentetjük 5 percig, majd porcukrozzuk és tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti