Körtés csokihasáb gluténmentesen

Körtés csokihasáb gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 15 szelethez:
  • 15 dkg GM étcsokoládé
  • fél dl tejszín
  • 12 dkg vaj + a formához
  • 12 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 12 dkg mandulaliszt
  • 4 kisebb körte
  • 15 dkg GM étcsokoládé
  • fél dl tejszín
  • 12 dkg vaj + a formához
  • 12 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 12 dkg mandulaliszt
  • 4 kisebb körte

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy kb. 30 cm hosszú szögletes tortaformát kivajazunk és sütőpapírral is kibéleljük.

A csokoládét apróra tördeljük, fém keverőtálban, vízgőz fölött felolvasztjuk, és a tejszínt is hozzákeverjük.

Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a csokis krémet, a sütőport, a kakaóport, egy csipet sót és a mandulalisztet is. Alaposan összedolgozzuk.

A körtéket megmossuk, megtöröljük, az aljukat egyenesre vágjuk, és a tepsibe helyezzük. Körbeöntjük a csokis masszával, és a sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).

A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.



Megjegyzés:

Fotó: Recepttár.hu

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti