Körtés cézár saláta

Körtés cézár saláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg salátamix
  • 4 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 körte
  • 2 evőkanál majonéz (light)
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 kávéskanál szezámmag
  • 20 dkg gépsonka
  • 4 szelet teljes kiőrlésű szendvicskenyér
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A salátaleveleket leöblítjük, összetépkedjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A körtét megmossuk, kimagozzuk, vékony gerezdekre daraboljuk.

Összekeverjük a hagymát, a majonézt, a mustárt, a fokhagymát, a szezámmagot, és a salátára öntjük. Beleforgatjuk a körtét is.

A sonkát és a kenyeret kis kockákra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a húst és kenyeret hirtelen megpirítjuk benne. Tányérra tesszük a salátát, rászórjuk a pirított sonkát, a kenyérkockákat és a parmezán sajtot.

Neked ajánljuk