Körtés cézár saláta sült sonkával

Körtés cézár saláta sült sonkával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg vegyes leveles salátakeverék
  • 4 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg körte
  • 2 evőkanál majonéz, light
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 4 evőkanál almalé (100%-os)
  • 2 kávéskanál szezámmag
  • 60 dkg főtt sonka
  • 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér (8 dkg)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 20 dkg vegyes leveles salátakeverék
  • 4 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg körte
  • 2 evőkanál majonéz, light
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 4 evőkanál almalé (100%-os)
  • 2 kávéskanál szezámmag
  • 60 dkg főtt sonka
  • 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér (8 dkg)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A salátaleveleket leöblítjük, összetépkedjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A körtét megmossuk, kimagozzuk, kockákra daraboljuk.

Összekeverjük a hagymát, a majonézt, a mustárt, az almalevet, a fokhagymát, a szezámmagot, és a salátára öntjük. Beleforgatjuk a körtét is.

A sonkát és a kenyeret apró kockákra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a húst és kenyeret hirtelen megpirítjuk benne. Tányérra tesszük a salátát, rászórjuk a pirított húst, a kenyérkockákat és a parmezán sajtot.