Hozzávalók:
  • 80 dkg körte
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 ek. cukor
  • 2 dl joghurt
  • 1 ek. liszt
  • 80 dkg körte
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 ek. cukor
  • 2 dl joghurt
  • 1 ek. liszt

Körteleves

Elkészítési idő
4,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kivágjuk, felszeleteljük. Lábasba tesszük, és felöntjük 1 liter vízzel.

Hozzáadjuk a szegfűszeget, kis sót és a cukrot. Kis lángon főzzük forrás után még két percig.

Közben a joghurtot a liszttel csomómentesre keverjük. A forró levesből egy kanállal belemerünk, elkeverjük. Folyamatosan kevergetve behabarjuk vele a levest. Pár percig főzzük még. Hidegen vagy melegen tálaljuk.