Körte kecskesajttal

Körte kecskesajttal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 nagy körte
  • 1 dl tokaji sárgamuskotály
  • 1 zacskó hidegen keverhető vaníliaízű krémpor
  • 1 dl tejszín
  • 4 dkg kecskegomolya
  • 2 dkg kecskesajt
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • kis rúd fahéj
  • 3 szem szegfűszeg

Elkészítés:

Fazékban fél liter vizet forralunk. Beletesszük a cukrot, a fahéj rudat és a szegfűszeget.

A körtét egészben beleállítjuk és 3-5 percig főzzük. Kihűtjük, félbevágjuk, magházát kiemeljük.

A gomolyát kikeverjük a reszelt sajttal, a porcukorral és a citromlével. A tejszínt habbá verjük és belekeverjük a krémbe. A masszából golyókat formázunk. A vaníliaízű krémport kikeverjük a tokajiban.

Tányérra helyezzük a körtét, közepébe teszünk egy golyót. Köré öntjük a boros mártást, és belehelyezzük a maradék sajtos golyókat.

Neked ajánljuk