Körte-avokádó saláta

Körte-avokádó saláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt lazacfilé
  • 1 fejes saláta
  • 1 avokádó
  • 2 körte
  • 10 dkg apró csiperkegomba
  • citromlé

az öntethez:

  • 3 evőkanál grépfrútlé
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál birsalmazselé
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • bors

Elkészítés:

Az avokádót félbevágjuk, a magját kiemeljük, húsát a héjból kanállal kivágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A megtisztított körtét és gombát ugyancsak felszeleteljük, mindhármat citromlével meglocsoljuk.

A halfilét kisebb darabokra vágjuk és belekeverjük a salátába.

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, a salátára locsoljuk és 10 percig állni hagyjuk.

Neked ajánljuk