Körözöttel töltött sajttekercs

Körözöttel töltött sajttekercs

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sajt
  • 50 dkg túró
  • 2 ek. pirospaprika
  • 1 csokor apróra vágott snidling
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy csipet só

A majonézes zöldborsóhoz:

  • 1 üveg zöldborsó konzerv
  • 10 dkg majonéz
  • 2 ek. mustár
  • 2 dl tejföl
  • kevés citromlé
  • 1 nagyobb csipet porcukor
  • csipet só

Elkészítés:

1.) A sajtot hideg vízbe áztatva tedd a tűzre egy fazékba, forrald fel, majd hagyd 25 percig a forró vízben. Ezután tedd alufóliával fedett nyújtódeszkára és nyújtsd ki.

2.) A túrót keverd össze a nagyon pici kockákra vágott hagymával, a snidlinggel, a tejföllel, majd sózd, paprikázd, és alaposan keverd ösze.

3.) A kinyújtott sajtra kend fel a túrót, majd óvatosan tekerd fel, szorosan csavard bele az alufóliába, és néhány órára tedd a hűtőbe. Végül, ha letelt az idő, vedd ki, és szeleteld fel, mint egy bejglit.

4.) A zöldborsót csepegtesd le, a többi hozzávalót egy mély tálban keverd simára, majd add hozzá a borsót. Simísd egy lapos tálba a zöldborsósalátát, helyezd el rajta a felkarikázott sajttekercset, és díszítsd kígyóuborkával, paradicsommal, majonézzel.

Neked ajánljuk