Hozzávalók:
  • 5 db sertésláb
  • 20 dkg zsír
  • 1 kg vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 4 púpozott kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 2 púpozott kávéskanál ételízesítő
  • 1 fej fokhagyma
  • 3,5 púpozott kávéskanál só
  • fél kávéskanál csípős őrölt pirospaprika
  • fél kávéskanál kristálycukor
  • 1 l víz
  • fél dl vörösbor
  • 5 db sertésláb
  • 20 dkg zsír
  • 1 kg vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 4 púpozott kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 2 púpozott kávéskanál ételízesítő
  • 1 fej fokhagyma
  • 3,5 púpozott kávésknál
  • fél kávéskanál csípős őrölt pirospaprika
  • fél kávéskanál kristálycukor
  • 1 l víz
  • fél dl vörösbor

Körömpörkölt

Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A zsírt felolvasztom, majd az összevágott hagymát fokozott kevergetés mellett, fedő nélkül aranybarnára pirítom. Nem pároljuk, hanem pirítjuk a hagymát.

A tűzről levéve belekeverem az összetört fokhagymát, a 4 púpozott kávéskanál őrölt pirospaprikát, a fél kávéskanál csípős őrölt pirospaprikát és az összedarabolt, alaposan megtisztított lábakat. A tűzre visszatéve nagyon alaposan összekeverem a paprikás hagymával. Ezt addig csinálom, míg a hideg hús elkezdi felvenni a hőmérsékletet.

Ekkor felöntöm az 1 l vízzel, hozzáteszem a sót, az összevágott paprikát, paradicsomot, ételízesítőt és a fél kávéskanál kristálycukrot. Alaposan összekeverem, lefedem, és a tüzet igen lassú forrásra beállítom.

A főzés igen lassú művelet, 4-5 óra is lehet. Fontos, hogy a szaft sűrű, ragacsos legyen, és a hús könnyen leváljon a csontokról. Sűrűn, kb. negyed óránként megkeverem. Elkészülte előtt fél órával öntöm bele a bort. Elképzelhető, hogy 2-3 órai főzés után kb. 1-2 dl vizet kell utánatölteni.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti