Korianderes kukoricakrémleves

Korianderes kukoricakrémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db konzerv csemegekukorica (Bonduelle)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál koriander
  • 10 dkg bacon
  • 2 db zöldségleveskocka
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • 1 mokkáskanál chili
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 l víz
  • 1 db konzerv csemegekukorica (Bonduelle)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál koriander
  • 10 dkg bacon
  • 2 db zöldségleveskocka
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • 1 mokkáskanál chili
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 l víz

Elkészítés:

A bacont, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A megpucolt sárgarépát kisebb lyukú reszelőn lereszeljük.

Az olajat felhevítjük, beletesszük a bacont, szép pirosra sütjük, majd kiszedjük és félretesszük. A maradék zsiradékhoz hozzáadjuk vöröshagymát, és a koriandert, majd a hagymát üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, a reszelt sárgarépát, és alaposan összekeverjük. Végül ráöntjük a levével együtt a csemegekukoricát, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilit (aki szereti a csípős ízt) és felöntjük a vízzel.

Felforraljuk, majd kisebb lángra vesszük, és kb. 10 percig főzzük, majd a tűzről levesszük és botmixerrel pépesítsük. Ezután visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett, hozzácsorgatjuk a tejszínt, majd még 1-2 percig főzzük.

Tálaláskor a levest tányérba merjük, majd megszórjuk a pirosra sütött baconnel, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti