Korhelyleves kolbásszal és húsgombóccal

Korhelyleves kolbásszal és húsgombóccal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg savanyú (apró) káposzta
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • 30 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • 1 teáskanálnyi köménymag
  • 4 db babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • a tálaláshoz:
  • langyos tejföl
  • 80 dkg savanyú (apró) káposzta
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • 30 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • 1 teáskanálnyi köménymag
  • 4 db babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • langyos tejföl

Elkészítés:

A zsíron megdinszteljük a kockára vágott hagymát, majd rádobjuk a szintén kockára vágott füstölt szalonnát, megpirítjuk, hozzáadunk 2 összezúzott fokhagymát és elkeverjük. Majd következik a karikára vágott kolbász, ezzel is tovább pároljuk, majd megszórjuk egy evőkanál liszttel és kicsit lepirítjuk.

Lehúzzuk a tűről, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, rárakjuk a kimosott apró savanyú káposztát, felöntjük 1,5 l vízzel, visszatesszük a tűzre, sóval, borssal, köménymaggal, babérlevéllel ízesítjük és lassú tűzön főzzük.

Amíg fő a korhelyleves elkészítjük a húsgombócot. A darált húsba beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a 2 gerezd zúzott fokhagymát. Összegyúrjuk, vizes kézzel kis húsgombócokat formázunk belőle és a kész forrásban lévő levesbe tesszük. Addig főzzük, amíg feljönnek a leves tetejére.

A korhelylevest langyos tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!