Korhelyleves

Korhelyleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg savanyú apró káposzta
  • zsír
  • liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 40 dkg debreceni kolbász
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 80 dkg sertéscomb vagy 1 füstölt sertéscsülök
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • bors
  • csípős paprika vagy kicsi chilipaprika
  • kicsi doboz paradicsompüré
  • Piros Arany
  • 1 kg savanyú apró káposzta
  • zsír
  • liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 40 dkg debreceni kolbász
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 80 dkg sertéscomb vagy 1 füstölt sertéscsülök
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • bors
  • csípős paprika
  • kis doboz paradicsompüré
  • Piros Arany

Elkészítés:

A combot felkockázzuk, egy lábasban a tűzhelyre tesszük, és egy kicsit megkapatjuk a külsejét, (ha csülökkel készítjük, egybe tesszük bele), hideg vízzel felöntjük, hozzátesszük a káposztát, felkockázott kolozsvári szalonnát, egészben a debreceni kolbászt, sót, borsot. A kolbászt, ha megfő, kivesszük belőle.

Zsemleszínű rántást készítünk, majd hozzáadjuk a picire összedarabolt hagymát, köménymagot, fokhagymát, sűrített paradicsomot, csípős paprikát. (Ha a fokhagymát és a köménymagot egy kis Piros Arannyal vágjuk össze, nem hullik szét.)

Ha a hús megfőtt, a leveshez keverjük a rántást, majd a karikára vágott debreceni kolbászt is visszatesszük a levesbe. Tejfölt adunk hozzá, és kiforraljuk. Ha egész csülökkel készítjük, a levesből kivéve kicsontozzuk és felkockázva visszatesszük a debreceni kolbásszal.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!