Korbács-kalács

Korbács-kalács

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • pici só
  • 3 dl tej

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó vagy 20 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

A kalács lekenéséhez:

  • 1 db tojássárgája

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk a cukorral, majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. 6 cipót formálunk belőle. Fél órát pihentetjük.

Addig a krém hozzávalóit kikeverjük.

Tepsi nagyságúra sodorjuk mindegyik cipót, egyenként megkenjük a krémmel, feltekerjük. 3-3 tekercset összefonunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben megsütjük.

Hasonló receptek