Konyakos gesztenyekrémleves

Konyakos gesztenyekrémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg natúr gesztenye massza
  • 8 dl szárnyas alaplé
  • 0,5 dl konyak
  • 2 dl tejszín
  • őrölt fehérbors
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl tejszínből vert kemény hab

Elkészítés:

Az alaplevet feltesszük forrni. Amikor forr, beletesszük a gesztenyemasszát, és botmixerrel elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és 10 perc alatt összefőzzük.

Hozzáadjuk a konyakot, mézet, tejszínt és kis lángon tovább főzzük 5-8 percen át.

Tálalás előtt merülő mixerrel kicsit felhabosítjuk, majd csészékbe töltve tálaljuk. Tetejére tejszínhabot teszünk, esetleg narancs vagy citromhéjat reszelhetünk rá.

Neked ajánljuk