Könnyű rizseshús

Könnyű rizseshús
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 g csirkemell
  • 2 vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 dl rizs
  • fűszerek (só, bors, fűszerkömény, pirospaprika, pörkölt alap kocka)
  • 1 uborka
  • 50 g csirkemell
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 dl rizs
  • fűszerkömény, pirospaprika, pörkölt alap kocka)
  • 1 uborka
  • bors
  • fűszerkömény
  • pirospaprika
  • pörköltalap kocka

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpirítjuk. Sóval, borssal, fűszerköménnyel, pirospaprikával, és pörköltalappal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. Ha a hús már majdnem puha, ráöntjük a megmosott rizst, felöntjük 4 dl vízzel, ha szükséges még megsózzuk, és lefedve puhára főzzük.

Felszeletelt uborkával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!