Könnyű, puha, habos diós torta áfonyakrémmel

Könnyű, puha, habos diós torta áfonyakrémmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg puha margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 4 tojássárgája
  • a habos részhez:
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csipet só
  • 10-15 dkg apróra vágott dió
  • a tészta megkenéséhez:
  • sárgabaracklekvár
  • a krémhez:
  • 3 dl áfonyalekvár
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg puha margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet
  • 4 db tojássárgája
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csipet
  • 10-15 dkg apróra vágott dió
  • sárgabaracklekvár
  • 3 dl áfonyalekvár
  • 1 csomag vaníliás puding

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból puha tésztát készítünk, majd kettéosztjuk. Két egyforma tortaformát sütőpapírral kibélelünk.

A tésztákat kinyújtjuk és a formába tesszük. Villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük a lapokat.

Amíg sülnek a lapok 2-2 tojásfehérjét csipet sóval, és 10-10 dkg porcukorral külön-külön kemény habbá felverünk. Az elősütött lapokat megkenjük tetszés szerint bármilyen lekvárral (én sárgabarackkal kentem meg), rátesszük a kemény habbá vert tojásfehérjét, megszórjuk vágott dióval és megsütjük (kb. 20 percig sütjük, de ellenőrizzük, hogy megsült-e). Ha megsült, a tortakarikát levesszük, rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet. Az áfonyalekvárt felmelegítjük és folyamatosan kevergetve a vaníliás pudinggal besűrítjük.

Amikor kihűltek a lapok és a krém is, a felső lapot felszeleteljük, az alsó lapra rákenjük a krémet, majd rátesszük a szeleteket. Azonnal fogyasztható.

Megjegyzés:

A receptet Schwarz Edit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti