Könnyű nyári zöldségpörkölt

Könnyű nyári zöldségpörkölt

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg spárgatök
  • 10-15 dkg fehér csiperkegomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • frissen őrölt bors
  • pirospaprika
  • 1 db pirospaprika
  • 1 db zöldpaprika

Elkészítés:

A tököt hámozás után hosszában félbevágjuk, belsejét maggal együtt kikaparjuk. Hasábokra, majd kockára vágjuk.

Forró zsiradékon a hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a tököt, 2-3 perccel később a megtisztított és negyedelt gombát és állandó kevergetés mellett együtt pirítjuk mindaddig, míg a levét elfövi. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, paradicsomot, szeletelt zöldpaprikát, megsózzuk, borsozzuk, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

Neked ajánljuk