Könnyű karalábéleves

Könnyű karalábéleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg karalábé
  • 25 dkg sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1/2 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • ételízesítő

A grízgaluskához:

  • 5 dkg búzadara
  • 1 tojás
  • őrölt bors

Elkészítés:

Felkockázzuk a répát és a karalábét, majd aprított hagymával dinszteljük kis olajon, úgy 5 percig, állandó kevergetés mellett.

Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd nagyjából 1,3 liter vízzel felngedjük. Ízesjük a levest és puhulásig főzzük benne a zöldségeket.

A felvert tojásba darát keverünk, sózzuk, borsozzuk és 5 percet állni hagyva galuskákat szaggatunk belől a levesbe és kis lángon 10 percet hagyjuk főni. A végén aprított petrezselyemmel szórjuk.

Neked ajánljuk