Könnyű habszelet

Könnyű habszelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg liszt
  • 2,5 dl víz

A krémhez:

  • 7,5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tasak vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • 5 dl tejszín
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak habfixáló

Elkészítés:

A tésztához zsírt forralok vízben, majd lisztet keverek bele és továb főzöm. Hagyom állni 15-20 percet, majd egyenként 6 tojást adagolok hozzá. Ebből 2 lapot sütök, zsírral kent tepsi hátoldalán, kb. 15 perc alatt. Hullámos lapokat fogok kapni.

A krémhez a pudingot megfőzöm tejben, utána porcukorral kikevert margarint forgatok bele és rákenem a tésztára.

A tetejére való habot a tejszínből, vaníliás cukorral kikeverve, habfixálóval sűrítve összeállítom, majd rákenem a süteményre.

Végül a másik lappal befedem és porcukorral hintem.

Neked ajánljuk