Könnyű epres parfé

Könnyű epres parfé

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 25 dkg túró
  • 2,5 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 tk. citromlé
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

A megtisztított 50 dkg epret, 25 dkg túrót és 1 dl tejfölt, citromlével és citromhéjjal ízesítve összeturmixolok, pépesre. A 2,5 dl tejszínt, 10 dkg cukorral és 1 tasak vaníliás cukorral felverek és az epres krémbe forgatok. Fóliával borított formába töltöm, hűtőben hagyom dermedni, majd eperszemekkel és kis tejszínhabbal díszítve tálalom.

Neked ajánljuk