Könnyed tésztasaláta

Könnyed tésztasaláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 320 g masni tészta
  • 130 g édes kukorica
  • 15 db koktélparadicsom
  • 180 g császárszalonna
  • 225 g mozzarella
  • 4-5 levél friss bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • só ízlés szerint
  • kb. 4 evőkanál olívaolaj
  • 320 g masni tészta
  • 130 g édes kukorica
  • 15 db koktélparadicsom
  • 180 g császárszalonna
  • 225 g mozzarella
  • 4-5 levél friss bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • só ízlés szerint
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A felkockázott szalonnát egy serpenyőbe tesszük, majd egy kevés vizet (kb. 60 ml) öntünk rá, és addig főzzük, amíg puha nem lesz. Közben megfőzzük a tésztát is.

Egy lábosba sós, olívaolajas vizet forralunk, majd beletesszük a tésztát. Amikor megpuhult kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy nagy tálba tesszük a felaprított mozzarellát, a lecsepegtetett kukoricát, a félbe vágott paradicsomokat, a szalonnát és az oregánót. Óvatosan összeforgatjuk, ha szükséges, adunk hozzá még sót. Ezt követően hozzáforgatjuk a tésztát és a felaprított bazsalikomot. Végezetül meglocsoljuk az olíva olajjal és újra jól összeforgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti