Könnyed hagymaleves

Könnyed hagymaleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 póréhagyma
  • 5 vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 50 g vaj
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 dl tejszín
  • pici szerecsendió
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • víz vagy levesalaplé

Elkészítés:

A megtisztított, felaprított hagymákat a vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ételízesítőt adunk hozzá. Ha puhára párolódtak, felengedjük vízzel vagy leveslével, és megfőzzük a hagymákat.

Botmixerrel összeturmixoljuk, a tejszínnel felöntjük, pici szerecsendióval ízesítjük. A levesből néhány kanálnyit kiveszünk, hozzáadjuk a konjac lisztet, alaposan elkeverjük, majd a levesbe öntjük és további tíz percig forraljuk.

Neked ajánljuk