Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojássárga
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 kk. sütőpor
  • 2 ek. tej
  • A túrótöltelékhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tejszín
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 dkg zselatin
  • A tetejére:
  • 30 dkg eper
  • 1 csomag piros zselépor
  • 5 dk mandulalapocska
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojássárga
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 2 kk. sütőpor
  • 2 ek. tej
  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tejszín
  • 2,5 dkg zselatin
  • 30 dkg eper
  • 1 csomag piros zselépor
  • 5 dk mandulalapocska

Könnyed epres túrótorta

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A tésztához kikeverem a margarint, cukrokat, majd összedolgozom tojássárgával, sütőporos liszttel, tejjel.

Kikent, lisztezett tortaformába simítom és 25 perc alatt készre sütöm.

Áttört túrót, cukrokat keverek össze.

A zselatint kis vízben oldva felfőzöm és a túróhoz adom, majd felvert tejszínhabot forgatok hozzá.

A tortalapra simítom a krémet és epreszemekkel rakom ki a tetejét, végül elkészített tortazselével vonom be és mandulalapocskákkal díszítem az oldalát.


Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti