Könnyed epertorta

Könnyed epertorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 90 dkg eper
  • 1 tasak tortazselé

A piskótatésztához:

  • 3 tasak csokoládés pudingpor
  • 4 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 3/4 tasak sütőpor

A túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 12,5 dkg margarin
  • 5 tojássárga
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 dl porcukor
  • 3 dl forró tej
  • 5 tk. étkezési zselatin

Elkészítés:

A tésztához felverem a tojásfehérjét, majd tojássárgát, pudingporokat, cukrot, sütőport keverek hozzá és kikent, lisztezett tortaformába simítva megsütöm 190 fokon, 30-40 perc alatt.

A túrókrémhez kikeverem a margarint, porcukrot, tojássárgát, áttört túrót és a forró tejben oldott zselatint.

Felszelem a piskótát 3 lapra, majd megtöltöm a túrókrémmel és vágott eperszemekkel, hogy a tetejére is kerüljön.

Elkészített tortazselével bevonom, majd hűtőben hagyom 2-3 órát.

Neked ajánljuk