Hozzávalók:
  • 50 dkg alma
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 4 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 mk. reszelt citromhéj
  • csipet só
  • 50 dkg alma
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 4 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 db citrom

Könnyed almaszuflé

Elkészítési idő
4,0 7 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A hámozott, kicsutkázott almát kockázzuk és sütőedénybe terítjük, kevés cukorral hintve, utána megpároljuk.

Felverjük a vajat liszttel és a tejjel sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni.

A tojássárgát, cukrot kikeverjük, a tojásfehérjét, pedig felverjük.

4 kikent szuffléformát morzsával hintünk.

A krémhez adjuk az almát, ízesítőket, cukros tojássárgát és beleforgatjuk a fehérjehabot.

A masszát a formába adagoljuk és közepes hőfokon sütjük 35-40 percet.