Könnyed almás muffin

Könnyed almás muffin

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg aprított dió
  • 2 tk. fahéj
  • 0,8 dl étolaj
  • 1,25 dl natúr joghurt
  • 2,5 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • 1 db alma durvára reszelve
  • 4 dkg mazsola
  • 1 ek. porcukor

A tetejére:

  • 3 db alma
  • 1 ek. cukor
  • 3 ek. aprított dió
  • 1 tk. fahéj

Elkészítés:

Először az almák magházát kivágva felszeletelem őket 12 karikára, illetve összeállítom a tölteléket az alapanyagokból.

A tésztának, felvert tojáshoz cukrot, olajat és joghurtot keverek ki habosra. Sütőporos lisztbe diót, fahéjat, szódabikarbónát vegyítek és az előző masszát beleforgatom.

Kikent muffinformákba félig adagolom a tésztát, belerakok 1 kk. töltéket és a maradék masszával befedem őket, utána 1-1 almakarikát helyezek a tetejükre és fahéjas-diós cukorral hintem. 20-25 perc alatt készre sütöm.

Neked ajánljuk