Könnyed ajvár

Könnyed ajvár
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 kisebb üveghez:
  • 45-50 dkg padlizsán
  • 50 dkg piros paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 ek. vörösborecet
  • cayenne bors
  • 50 dkg padlizsán
  • 50 dkg piros paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 ek. vörösborecet
  • cayenne bors

Elkészítés:

Szurkáld meg a padlizsánokat és süsd őket puhára 180 fokos előmelgített sütőben háromnegyed óra alatt.

Félidőnél tedd be mellé a paprikákat, és fél óra alatt süsd majdnem feketére. Tedd a paprikákat egy zacskóba, és hagyd őket kihűlni, így le tudod szedni az égett héjukat. Csumázd ki őket, vágd nagyobb darabokra. Kanalazd ki a padlizsánok belsejét.

Hámozott-magozott paradicsomot kockázz fel, és halmozd a zöldségekkel együtt egy nagyobb tálba. Add hozzá a fokhagymát, fűszerezd, keverd hozzá az olajat és az ecetet. Turmixold össze, töltsd üvege, felhasználásig tárold hűvös helyen.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti