Konfitált kacsacomb és mell chilis mexikói francia salátával

Konfitált kacsacomb és mell chilis mexikói francia salátával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db pecsenye kacsacomb
  • 2 db filézett bőrös kacsamell
  • 2 dl kacsazsír
  • bors
  • 1 doboz (280 g) bió chilis mexikói keverék
  • 1 doboz (285 g) bió extra édes morzsolt csemegekukorica
  • 1 db idared alma
  • 2 db nagyobb savanyú uborka
  • 3 dl light tojás nélküli majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A kacsacombok és a kacsamellek bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsózzuk. Veszünk egy kacsa sütő tálat, kizsírozzuk, a kacsacombokat és a kacsamelleket bőrös felükkel lefelé belerakjuk, kevés vizet öntünk rá. Lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 2 órára.

Ha megpuhult a kacsa, akkor levesszük a kacsatál tetejét és zsírjára sütjük. Mind két oldalát lepirítjuk.

Amíg sül a kacsa, elkészítjük a mexikói francia salátát. Veszünk a nagyobb jénai tálat, beleöntjük a mexikói keveréket, a kukoricát, a kockára vágott almát és az uborkát, picit megsózzuk.

Elkészítjük a majonézes öntetet. A majonéz, a mustárt és tejfölt összekeverjük és ráöntjük zöldség keverékre. Alaposan összekeverjük. Együtt tálaljuk.

Hasonló receptek